GinRummyBlog.com

Allt om kortspelet alla älskar!

grunder gim rummy

Grunderna i en Gin Rummy-strategi

En framgångsrik Gin rummy-strategi innehåller väldigt många inslag men grunderna bör alltid vara dessa kan vi tycka i alla fall:

Försöka undvika din motståndares fällor, speciellt beträffande de första korten han eller hon slänger bort. Försöka att knacka så snabbt som möjligt när du känner att du har läge.

Analysera inte allt för mycket, utan håll enbart dig till bra stabila händer.

I spelets slutskede skall du basera ditt spel på totalpoängen och antingen bara spela på din poäng eller göra allt vad du kan för att undvika att din motståndare ska vinna spelet under den handen.

Nedan ska vi titta på några kombinationer man kan få på handen och deras värde

Kung och Dam i samma färg

Detta är en mycket dålig kombination, man kan tycka att det verkar br men det är enbart knekten i den färgen som kan hjälpa dig få ett stick. Stor risk för minuspoäng där

Tio och Dam i samma färg

Här gäller stort sett samma som ovan. Återigen riskerar du mycket minuspoäng och det är återigen bara knekten som kan rädda dig. Dock bättre än den ovan

5 och 7 i samma färg

Denna kombination är mycket lik kombinationen ovan men är lite bättre och man får inte lika många minuspoäng.

Ess och 3 i samma färg

Ytterligare en kombination som är svår att träffa eftersom du behöver tvåan i samma färg för att få ett stick. Bättre än de två ovan.

Tio och Tio eller 5 och 6 i samma färg

Detta är en betydligt bättre hand eftersom den ger dig två olika utvägar för att få ett stick. Det finns med andra ord två stycken kort som kan förbättra din hand.

5 ,7 och 9 i samma färg

Detta är fortfarande en hålstege men mycket bättre än hålstegarna som beskrivits ovan eftersom det finns två olika kort som ger dig ett stick.

5 och 7 i samma färg plus en till sjua

Detta är en bra hand som kan förbättras med hjälp av hela tre olika kort som ger dig ett stick.

5 och 6 i samma färg plus en till 6

Detta är en bra kombination där hela fyra olika kort kan hjälpa dig till stick.

7 och 8 i samma färg plus 7 och 8 i en annan färg

Detta är nog den bästa kombination du kan ha i Gin rummy då det finns hela 8 olika kort som hjälper dig och ger dig ett stick.

Kommentarer inaktiverade.