GinRummyBlog.com

Allt om kortspelet alla älskar!

gin rummy strategier
gin rummy strategier

Strategier

Ta bara upp kort du behöver. Ta aldrig upp kort på spekulation.

Du vet aldrig när din motståndare kommer knacka i bordet och försöka sätta dit dig

Knacka tidigt

Att knacka tidigt är alltid viktigt i Gin rummy men blir extra viktigt när du spelar online. Oftast så kommer ett knack från någon efter 2/3 av leken är spelad, men man ska inte vara rädd att knacka redan efter halva leken.

Börja med att slänga höga kort som du inte kan eller vill använda

Höga kort som inte ger stickmöjligheter skall bort från din hand så fort du bara kan så du inte åker på minus poäng. Men om du har två höga kort som kan skapa ett stick kan du behålla dem och hoppas på turen att få det tredje kortet du behöver.

Memorera alla slängda kort

Ett bra kortminne är viktigt i Gin rummy och om du har svårt att komma ihåg vilka kort som har spelats bör du försöka träna upp ditt kortminne eftersom det ger dig en fördel i spelet. Om du spelar Gin rummy online kan du använda papper och penna för att alltid veta vilka kort som spelats även om du har dåligt minne, ett tips som vi själva använde oss av när vi provade.

Släng kort motståndaren inte vill ha

Bästa är normalt ett kort av samma valör eller ett över/under vad din motståndare slängde rundorna innan dig. Slänger ett över, se till att det är av annan färg än det din motståndare slängde iså fall. Om din motståndare till exempel slängde en femma så skall du försöka slänga en annan femma eller en sexa av en annan färg än hans femma.

Kort av medelhög valör är mer värda eftersom de kan ingå i fler kombinationer

Kort i mitten av leken kan ingå i fler kombinationer, och de absolut mest värdefulla korten om man ser till hur många stick de kan ingå i är sjuor.

Vårt bästa tips -undvik därför att slänga sjuor och till viss del även sexor och åttor tidigt i ett spel, alldeles för värdefulla.

Variera ditt spel och vad du slänger för att inte bli förutsägbar,särskillt om du spelar mycket mot samma kompis.

Din motståndare kanske har tagit del av tips för vinnande Gin rummy-spel och har precis som du fått lära sig att kasta höga kort så tidigt som möjligt. Detta skulle du kunna använda till din fördel genom att ibland behålla höga kort i spelets inledning. På så sätt kan du försöka dra nytta av att din motståndare troligen kastar höga kort. Använd inte denna teknik för ofta eller för länge i spelet eftersom den då blir förutsägbar och lättutnyttjad. Man vill ju inte bli sönderläst av sin polare.

Kommentarer inaktiverade.