GinRummyBlog.com

Allt om kortspelet alla älskar!

gin rummy fakta
gin rummy fakta

Tips Gin Rummy

Här går vi kort igenom lite strategier för att skunna pela vinnande Gin Rummy som du kan utnyttja oavsett om du ska spöa dina vänner eller om du ska spela online och vinna pengar. Gin rummy är ett kortspel där skicklighet spelar mycket viktig roll och många gin rummy-spelare skulle säkert hävda att det är det mest skicklighetskrävande kortspelet av alla. Så det skadar inte att läsa på innan man spelar 

Grundläggande om Gin Rummy

Låt oss börja med att titta på några sanningar i Gin Rummy

Det finns totalt 50 olika trisstick (dvs tre kungar, tre femmor osv) i spelet.

Det finns totalt 44 färgstegstick.

Chansen är så mycket som dubbelt så stor att du kan fortsätta bygga på ett färgstegsstick än att du kan fortsätta bygga på ett trisstick.

Färgstegsstick kan fortsätta växa bortom fyra kort vilket inte vanliga trisstick kan eftersom det bara finns 4 kort av varje valör i en kortlek.

Det är alltså bättre att sitta med stegstick än det är med trisstick eftersom stegsticken har större förbättringspotential. Skulle du måste vara tvungen att välja mellan att satsa på det ena eller andra så är stegstick absolut ett bättre alternativ förutsatt att korten som redan spelats inte omöjliggör fortsatta kombinationer. Kom ihåg vilka kort som kastats så du inte samlar på något som ligger slängt redan!

Slutsats

Om du lär dig strategierna i våra artiklar och hur du bäst tillämpar dem när du spelar Gin rummy mot din partner så har du kommit ett stort steg på vägen mot att bli en bra Gin rummy spelare. Dock kan inget ersätta erfarenheten Så spela ofta och prova olika strategier är den bästa medicinen för att bli en bra spelare. Samt att läsa på om dessa olika strategier, spela online ger dig väldigt mycket och kommer att påskynda dina kunskaper.

Se nu till att utmana dina vänner på några rundor och se om just din strategi fungerar, vissa nybörjare kan dock vara helt oläsliga iom att det inte har läst tips som dessa exempelvis.

Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.